Nieuws

Helaas geen Wandelfestival in 2020
 
Stichting Wandelen Tegen Kanker neemt besluit 'met pijn in het hart'
 
Geen Drunens Wandelfestival vanwege coronacrisis 
 
De derde editie van het Drunens Wandelfestival op 20 juni 2020 gaat niet door vanwege de coronacrisis. De organisatie van het wandelevenement is ‘met pijn in het hart’ tot het besluit van afgelasting gekomen. 
 
Het Drunens Wandelfestival trekt jaarlijks duizenden wandelaars naar Drunen om te lopen voor het goede doel. Het evenement is opgezet om zoveel mogelijk geld op te halen voor Pink Ribbon. Dat gebeurt onder meer met gesponsorde wandeltochten, spaaracties, merchandise, food en leuke acties op het festivalterrein. Afgelopen 2 jaar liepen wandelaars bijna 75.000 euro bijeen.
 
Kwetsbare doelgroep
Voorzitter Nicolette Slot van de stichting Wandelen tegen Kanker vertelt over het moeilijke besluit om de derde editie af te gelasten: “Ons evenement trekt naast wandelliefhebbers ook veel mensen die te maken hebben (gehad) met kanker. Moeten wij deze doelgroep blootstellen aan een onzichtbare vijand? Zijn we in deze tijd van corona niet juist verplicht om kwetsbaren in de samenleving te beschermen? Dat zijn vragen die we onszelf afgelopen tijd continu hebben gesteld.”
 
Afstemming met KWF en Pink Ribbon
Stichting Wandelen Tegen Kanker stemde haar twijfels af met het KWF en Pink Ribbon en hoorde dat beide organisaties sowieso tot begin augustus geen activiteiten houden vanwege corona. “We waren vrij om ons evenement door te laten gaan, zeiden ze. Toch volgen wij hun lijn. De beperkingen vanuit het RIVM gelden weliswaar tot 1 juni, maar niemand weet wat er daarna gebeurt. Of evenementen weer door mogen gaan en of het dan veilig is om duizenden wandelaars bijeen te brengen. We hebben besloten niet langer af te wachten en al die wandelaars, vrijwilligers en sponsors duidelijkheid te bieden.”
 
Alternatieve inzameling
De afgelasting hing al een beetje in de lucht. De inschrijving start traditioneel op 1 april en deze was door de organisatie opgeschort. “We nemen dit besluit met pijn in het hart”, aldus voorzitter Slot. Hoewel in 2020 het traditionele roze lint niet door Drunen en omgeving zal trekken, bezint de organisatie zich nog op een alternatief, om dit jaar -binnen de richtlijnen van het RIVM en in het licht van het DWF- toch zoveel mogelijk geld op te halen voor het goede doel. “We laten al die mensen die strijden tegen kanker of de ziekte hebben overwonnen, niet in de kou staan. We hopen zeer spoedig meer bekend te kunnen maken over ons alternatief.”
 
Voor 2021 is het Drunens Wandelfestival vastgelegd voor 26 juni.
 
Grote publieksactie ‘spaar-spot’ van start op Dickensfestijn
Het Drunens Wandelfestival timmert aan de weg met leuke publieksacties om geld in te zamelen voor de stichting Wandelen tegen Kanker. Na de introductie van de pink piggies in 2018 stal afgelopen weekeinde mascotte Whartje de show op het Dickensfestijn. Er werd op het Goededoelenplein flink geknuffeld met het levensgrote, wandelende hartje. Online is de organisatie gestart met de leuke publieksactie ‘spaar-spot’ waarbij elke maand mooie prijzen te winnen zijn.
De Stichting Wandelen tegen Kanker houdt op 20 juni 2020 voor de derde keer het Drunens Wandelfestival. Een jaarlijkse wandeltocht in de omgeving van Drunen ten bate van Pink Ribbon. De eerste edities van het wandelevenement leverde forse inzamelingen op voor het goede doel. Met nog een half jaar te gaan tot het charitatieve wandelevenement plaatsvindt, kiest de organisatie ervoor om nu al geld in te zamelen voor het goede doel. Dat gebeurde onder meer op het Dickens festijn op het Goededoelenplein in Drunen. 
 
Wat is jouw ‘spaar-spot’?
De verkoop van roze spaarvarkens vormde de officiële start voor inzameljaar van de Stichting Wandelen tegen Kanker voor het goede doel. Zo’n 2.500 ‘pink piggies’ gingen vorig jaar over de toonbank. Volle spaarvarkens werden bij de start van het festival ingeleverd en omgeruild voor een nieuw, leeg spaarvarken. De opbrengst ging 100% naar Pink Ribbon. Zo ook in 2020.
“Ook komende editie doen we er als organisatie alles aan om zoveel mogelijk geld op te halen voor Pink Ribbon. Om die reden hebben we als organisatie een leuke actie opgezet met onze pink piggies. De spaarvarkens zagen we afgelopen jaar op diverse plekken terug in de lokale samenleving. Bij sportclubs, in kantines op het werk, in winkels. Het lijkt ons zo leuk om te zien waar precies de pink piggies zoal terechtkomen en waar mensen dus zoal moeite doen om geld op te halen”, zegt Nicolette Slot-Roefs, voorzitter van de stichting Wandelen tegen Kanker. 
 
‘Spaar-spots’
De organisatie daagt alle bezitters van een spaarvarken van het Drunens Wandelfestival uit om een foto of filmpje met een pink piggie erop te delen op de social media. “De bedoeling is dat mensen dan in hun tekst de twee hashtags gebruiken: #spaarspot #pinkpiggie, zodat we online een grote verzameling spaarvarkentjes op verschillende locaties in beeld krijgen. Let op de schrijfwijze: spaar-spot, geen spaarpot.” 
De organisatie ziet graag alle leuke, originele ‘spaar-spots’ terug mét de spaarvarkentjes erbij in beeld. Onder alle deelnemers van deze winactie verloot hoofdsponsor Software Society elke maand mooie prijzen, zoals startbewijzen voor het evenement, merchandise artikelen of een diner voor twee bij restaurant Het Verlangen in Helvoirt. “Uiteraard hopen we op deze manier de bekendheid rondom onze inzameling op ludieke wijze te vergroten”, aldus Nicolette Slot.
 
De eerste foto’s met spaar-spots van de pink piggies zijn intussen op Instagram en Facebook gespot. Op 1 januari wordt de eerste winnaar van de actie bekendgemaakt. Elke maand tot aan het wandelevenement kiest de organisatie een winnaar uit. 
Voor de Rabo Clubsupport hebben we €789,32opgehaald. Bedankt voor het stemmen!
Wat een fantastische dag en wat een prachtig bedrag van € 32.900!
Heel hartelijk bedankt aan alle 2206 wandelaars, alle bezoekers en iedereen die op welke manier dan ook bijgedragen heeft aan het Drunens Wandelfestival 2019!
Druk, druk, druk! Onze routebouwer is druk doende weer de mooiste routes te vinden voor 22 juni a.s.
En dat doet hij niet alleen.... Dus schrik niet als je onze Pink Piggie ineens tegenkomt ;-) 

Alles voor het goede doel!
Wat is het Drunens Wandelfestival? 
Onze voorzitter, Nicolette Slot, heeft dit enthousiast uitgelegd, tijdens haar bezoek aan het Antoni van Leeuwenhoek ziekenhuis. Een bezoek waarbij toegelicht werd waar het door ons opgehaalde geld voor wordt gebruikt.
Dit wordt besteed aan onderzoek wat zich richt op het steeds beter passend maken van diverse therapieën. In het kort: meer effect, minder schade. Want wat bij de ene persoon werkt, werkt niet altijd ook automatisch bij de andere persoon. 
Kortom: wij zijn zeer gemotiveerd om nog meer geld op te halen! :-)
 
 
De opbrengst van de clubkascampagne oktober 2018 is € 446,83.
Bedankt voor het stemmen!

Weer 100 Pink piggies de wereld in, verkocht op het Paasfestijn. Benieuwd hoeveel we er terug zien op 23 juni a.s. bij het Drunens Wandelfestival.

Tijdens het Dickens Festijn afgelopen zondag 17 december waren onze Pink Piggies verkrijgbaar. De opbrengst hiervan was  €227,50. Bedankt voor het kopen en vergeet niet ze in te leveren op 23 juni op het Drunens Wandelfestival!

#pinkpiggie

© 2017-2020 Drunens Wandelfestival   Georganiseerd door Stichting Wandelen tegen Kanker KvK nr 69193102.