top of page

ORGANISATIE

Wie zijn wij?

Het bestuur van de stichting bestaat uit een zestal vrijwilligers die zich allemaal persoonlijk betrokken voelen bij zowel het doel als de activiteit van dit unieke evenement.Een korte introductie van de bestuursleden leest u hieronder:

PHOTO-2019-04-30-18-37-48 2.jpg
PHOTO-2019-04-30-18-37-49.jpg

​Nicolette Slot, voorzitter

Als oefentherapeut Mensendieck kwam ik in aanraking met Nordic Walking en wandelen en zag dat deze manier van bewegen een positieve uitwerking heeft op lichaam en geest. Als deelnemer van de Durea wandeltocht voor Pink Ribbon kreeg ik dit bevestigd. Het is de verbinding en saamhorigheid tussen de mensen die op een of andere manier te maken hebben of hebben gehad met kanker. Mensen worden gezien en gehoord tijdens de tocht. Met die ervaringen in mijn achterhoofd wil ik me graag inzetten om de wandeltocht te behouden.

 

Daarom ben ik met veel enthousiasme begonnen aan de uitdaging die op mijn pad kwam, namelijk het organiseren van deze wandeltocht in 2018! Met Software Society als betrokken partner en een aantal gemotiveerde mensen om mij heen om de klus mee te klaren, zijn we achter de schermen al drukdoende met de voorbereidingen van dit unieke wandelevenement.

 

Wij doen er alles aan om te zorgen dat het Drunens Wandelfestival ook in de toekomst een evenement blijft waar mensen met hun verhaal centraal staan.

Maikel Pijnenburg, chef festival

Ik ben vooral de Horeca-man van deze club.

Met 14 jaar horeca ervaring in Drunen en nu sinds 3 jaar Party manager zit de horeca me in het bloed. Ik vind het heel leuk om iets voor anderen te kunnen betekenen en met name ook gezelligheid te kunnen brengen. Daarom houd ik me best veel bezig met vrijwilligerswerk zoals het organiseren van de Intocht van Sinterklaas in Drunen, maar ook de Samenloop voor Hoop en nu dus ook Het Drunens Wandelfestival.

 

Als wandelaar leg ik vooral heel wat meters af voor mijn werk…

Maar ALS ik ga wandelen dan zie ik het wel echt als een ontspanning. Even de dagelijks dingen aan de kant en lekker genieten van de natuur en de mooie omgeving. Ik heb ook 1 x mee gelopen met de Pink Ribbon wandeltocht, de 25 km tocht en dat is me toen goed bevallen.

Zelf heb ik mijn vader verloren aan kanker. Vandaar dat ik veel affectie heb met het organiseren van Het Drunens Wandelfestival. Ik wil iets kunnen beteken voor anderen met deze nare ziekte. Dus kon alleen maar JA zeggen op de vraag of ik mee wilde helpen een mooie, gezellige tocht te organiseren!

 

Mijn taak als chef festival is het organiseren van een gezellige start, doorloop en finish voor onze wandelaars, maar ook voor de bezoekers. De Pink Ribbon wandeltocht staat bekend als een gezellige wandeltocht die voornamelijk gelopen wordt met vrienden en bekenden, met oog op het goede doel. Dit wil ik komende edities nog meer versterken.

Ik wil er een nog gezelligere tocht van maken, als EEN GROOT ‘DANK JE WEL’ aan de lopers!

PHOTO-2019-04-30-18-37-48.jpg

Wilma de Munnik, secretaris

Ik vind het belangrijk om mensen bewust te maken van het feit dat er nog veel geld nodig is voor onderzoek naar de genezing van kanker. Er zijn zoveel soorten kanker en er is nog zóveel te onderzoeken…

Bij mijzelf heeft men tijdig kunnen ingrijpen dankzij mijn deelname aan het bevolkingsonderzoek borstkanker. Ik ben gelukkig genezen en dat gun ik iedereen die het slechte nieuws te horen krijgt.

Toen ik gevraagd werd om deel te nemen aan dit bestuur, als secretaris van de stichting ‘Wandelen tegen kanker’, heb ik niet lang getwijfeld. Ik ben zelf ook een wandelaar en heb met veel plezier een aantal keer de Durea Pink Ribbon wandeltocht mee gelopen. Ik doe dan ook graag mee aan de organisatie van het Drunens Wandelfestival. Een evenement waarbij het nuttige met het aangename gecombineerd wordt. De deelnemers maken een mooie wandeling door de natuur en alle opbrengsten van het evenement zijn bestemd voor het onderzoek naar kanker!

PHOTO-2019-04-30-18-37-49 2.jpg

Ilse Oerlemans, penningmeester

Iedereen heeft in zijn omgeving te maken met kanker. Ook ik ben lieve familieleden hieraan verloren en zie van dichtbij hoe mensen met kanker te maken krijgen en ertegen vechten. Mijn veertigste verjaardag wilde ik op een speciale manier vieren en ben met vriendinnen, familie, volleybalteam en collega’s de Durea wandeltocht gaan lopen. Een bijzondere ervaring om dit met deze vrouwen te mogen doen en het heeft een mooie bijdrage aan Pink Ribbon opgeleverd.

 

Op het moment dat ik van Nicolette de plannen hoorde over het oprichten van een stichting om de Durea wandeltocht over te gaan nemen, gaf ik gelijk aan dat ik graag een steentje wil bijdragen als vrijwilliger. Dit heeft geresulteerd in de functie van penningmeester voor de stichting ‘Wandelen tegen kanker’.

Met 20 jaar bankervaring en penningmeester te zijn geweest bij een scoutinggroep heb ik ruime ervaring met de financiële cijfertjes. Ik ga me voor 100% inzetten om ervoor te zorgen dat alle opbrengsten bij fondsen voor kankerbestrijding terecht komen.

 

Deze mooie tocht mag niet verloren gaan en daar gaan wij ons met deze stichting voor inzetten. 

PHOTO-2019-05-01-12-47-34.jpg

Kees Pelders, marsleider

Ik houd van wandelen!

Wandelen is heel ontspannend, het maakt je hoofd leeg en ik geniet iedere keer weer van een mooie omgeving. De Durea wandeltocht voor Pink Ribbon heb ik zelf dan ook al een aantal keer gelopen, ik denk wel 6 of 7 keer… Toen mij gevraagd werd of ik marsleider zou willen zijn voor het Drunens Wandelfestival hoefde ik niet lang na te denken. Dit wandelevenement wordt georganiseerd vanuit de stichting ‘Wandelen tegen kanker’. En kanker is iets waar we tegenwoordig allemaal van kortbij wel mee te maken hebben. Graag zet ik me in voor dit goede doel.

 

Het voelt als een mooie uitdaging omdat wandelen al jaren een grote hobby van me is.

Als marsleider maak ik de routes en ben verantwoordelijk voor het wandelgebeuren op het Drunens Wandelfestival. Ik ben inmiddels al druk bezig met het uitzetten van de 3 lussen die we op 23 juni 2018 gaan lopen (8 – 15 – 25 km). Het worden stuk voor stuk mooie routes.

 

Samen met de andere bestuursleden gaan we proberen om een mooi evenement neer te zetten. Met als doel zoveel mogelijk geld in te zamelen voor de strijd tegen kanker!

bottom of page