top of page

ORGANISATIE

Wie zijn wij?

Het bestuur van de stichting bestaat uit een zestal vrijwilligers die zich allemaal persoonlijk betrokken voelen bij zowel het doel als de activiteit van dit unieke evenement.Een korte introductie van de bestuursleden leest u hieronder:

20230624_145435V.jpg

​Nicolette Slot, voorzitter

Als oefentherapeut Mensendieck kwam ik in aanraking met Nordic Walking en wandelen en zag dat deze manier van bewegen een positieve uitwerking heeft op lichaam en geest. Als deelnemer van de Durea wandeltocht voor Pink Ribbon kreeg ik dit bevestigd. Het is de verbinding en saamhorigheid tussen de mensen die op een of andere manier te maken hebben of hebben gehad met kanker. Mensen worden gezien en gehoord tijdens de tocht. Met die ervaringen in mijn achterhoofd wil ik me graag inzetten om de wandeltocht te behouden.

 

Daarom ben ik met veel enthousiasme begonnen aan de uitdaging die op mijn pad kwam, namelijk het organiseren van deze wandeltocht in 2018! Met Software Society als betrokken partner en een aantal gemotiveerde mensen om mij heen om de klus mee te klaren, zijn we achter de schermen al drukdoende met de voorbereidingen van dit unieke wandelevenement.

 

Wij doen er alles aan om te zorgen dat het Drunens Wandelfestival ook in de toekomst een evenement blijft waar mensen met hun verhaal centraal staan.

PHOTO-2019-04-30-18-37-48.jpg

Wilma de Munnik, secretaris

Ik vind het belangrijk om mensen bewust te maken van het feit dat er nog veel geld nodig is voor onderzoek naar de genezing van kanker. Er zijn zoveel soorten kanker en er is nog zóveel te onderzoeken…

Bij mijzelf heeft men tijdig kunnen ingrijpen dankzij mijn deelname aan het bevolkingsonderzoek borstkanker. Ik ben gelukkig genezen en dat gun ik iedereen die het slechte nieuws te horen krijgt.

Toen ik gevraagd werd om deel te nemen aan dit bestuur, als secretaris van de stichting ‘Wandelen tegen kanker’, heb ik niet lang getwijfeld. Ik ben zelf ook een wandelaar en heb met veel plezier een aantal keer de Durea Pink Ribbon wandeltocht mee gelopen. Ik doe dan ook graag mee aan de organisatie van het Drunens Wandelfestival. Een evenement waarbij het nuttige met het aangename gecombineerd wordt. De deelnemers maken een mooie wandeling door de natuur en alle opbrengsten van het evenement zijn bestemd voor het onderzoek naar kanker!

PHOTO-2019-04-30-18-37-49 2.jpg

Ilse Oerlemans, penningmeester

Iedereen heeft in zijn omgeving te maken met kanker. Ook ik ben lieve familieleden hieraan verloren en zie van dichtbij hoe mensen met kanker te maken krijgen en ertegen vechten. Mijn veertigste verjaardag wilde ik op een speciale manier vieren en ben met vriendinnen, familie, volleybalteam en collega’s de Durea wandeltocht gaan lopen. Een bijzondere ervaring om dit met deze vrouwen te mogen doen en het heeft een mooie bijdrage aan Pink Ribbon opgeleverd.

 

Op het moment dat ik van Nicolette de plannen hoorde over het oprichten van een stichting om de Durea wandeltocht over te gaan nemen, gaf ik gelijk aan dat ik graag een steentje wil bijdragen als vrijwilliger. Dit heeft geresulteerd in de functie van penningmeester voor de stichting ‘Wandelen tegen kanker’.

Met 20 jaar bankervaring en penningmeester te zijn geweest bij een scoutinggroep heb ik ruime ervaring met de financiële cijfertjes. Ik ga me voor 100% inzetten om ervoor te zorgen dat alle opbrengsten bij fondsen voor kankerbestrijding terecht komen.

 

Deze mooie tocht mag niet verloren gaan en daar gaan wij ons met deze stichting voor inzetten. 

PHOTO-2019-05-01-12-47-34.jpg

Kees Pelders, marsleider

Ik houd van wandelen!

Wandelen is heel ontspannend, het maakt je hoofd leeg en ik geniet iedere keer weer van een mooie omgeving. De Durea wandeltocht voor Pink Ribbon heb ik zelf dan ook al een aantal keer gelopen, ik denk wel 6 of 7 keer… Toen mij gevraagd werd of ik marsleider zou willen zijn voor het Drunens Wandelfestival hoefde ik niet lang na te denken. Dit wandelevenement wordt georganiseerd vanuit de stichting ‘Wandelen tegen kanker’. En kanker is iets waar we tegenwoordig allemaal van kortbij wel mee te maken hebben. Graag zet ik me in voor dit goede doel.

 

Het voelt als een mooie uitdaging omdat wandelen al jaren een grote hobby van me is.

Als marsleider maak ik de routes en ben verantwoordelijk voor het wandelgebeuren op het Drunens Wandelfestival. Ik ben inmiddels al druk bezig met het uitzetten van de 3 lussen die we op 23 juni 2018 gaan lopen (8 – 15 – 25 km). Het worden stuk voor stuk mooie routes.

 

Samen met de andere bestuursleden gaan we proberen om een mooi evenement neer te zetten. Met als doel zoveel mogelijk geld in te zamelen voor de strijd tegen kanker!

20230624_144617V.JPG

Ad Marisaël, sponsoring

 

Al jaren wandel ik mee als deelnemer in de wandeltocht ten behoeve van Pink Ribbon. 
Éérst georganiseerd door Durea en later door het Drunens Wandelfestival. 
Ik ben er
van overtuigd dat beweging goed voor je is en op deze manier aandacht vragen
voor deze verschrikkelijke ziekte past geheel in mijn overtuiging.
Tijdens de wandeling merk ik vaak dat iedereen in zijn rugzak ervaring heeft met kanker. 
Het raakt je allemaal Ook ik heb iets in mijn rugzak, en mijn moeder is gestorven aan de gevolgen van borstkanker. In haar herinnering loop ik graag mee elk jaar.
Toen ik vorig jaar stopte als voorzitter van Dwergonië zocht ik naar een andere vorm van
vrijwilligerswerk en kwam terecht bij het Drunens Wandelfestival.
Zij zochten iemand voor de sponsoring en voor de muzikale coördinatie tijdens het festival 
en deze handschoen kon ik niet laten liggen. Hierdoor kan ik zelf niet meer meelopen tijdens het Drunens Wandelfestival.  Er is heel veel geld nodig voor kankeronderzoek.
Ik vind het een uitdaging om jaarlijks de kosten zoveel mogelijk te kunnen drukken door middel van sponsoring en naast de vaste muzikale inbreng van de dames van
“Drop Dead Gorgeous” en “Pocket RockIt”, de deelnemers aan het Drunens Wandelfestival een zo gevarieerd mogelijk muzikaal programma op het festivalterrein aan te bieden.  

Samen met de andere bestuursleden gaan we ervoor om positieve herinneringen te kunnen blijven maken voor uw rugzakinhoud tijdens het Drunens Wandelfestival.

20230624_145041V.jpg

Nicole Damen, vrijwilligers en terreininrichting

Mijn passie is sport en bewegen. Ik wil me graag inzetten voor het goede doel. Mijn vrijwilligerswerk was door mijn studie op een laag pitje komen te staan. Toen ik benaderd werd om het Drunens Wandelfestival mee te organiseren hoefde ik daarom niet lang na te denken. Wat is er mooier dan een wandelevenement in je eigen woonplaats ten gunste van Pink Ribbon te organiseren?

 

Bijna alle eerdere edities heb ik zelf meegelopen en het is indrukwekkend om het enorme roze wandellint voorbij te zien trekken. Realiserend dat alle deelnemers hun eigen motivatie hebben om mee te lopen en bereid zijn geld in te zamelen voor onderzoek naar borstkanker. Er is nog veel geld nodig en het is dan ook een uitdaging om de opbrengsten voor Pink Ribbon de komende jaren nog hoger te krijgen.

 

Ik wil hiervoor, met mijn mede bestuursleden, mijn uiterste best doen. Samen kunnen we dat bereiken!

bottom of page